Opinie kursantówObsługa barmańska imprez

 


 

Galicyjska Szkoła Smaku w Krakowie zaprasza wszystkie osoby pragnące rozpocząć przygodę z nowym atrakcyjnym hobby, mogącym przekształcić się w pasję na całe życie. Proponujemy Państwu profesjonalną i kompleksową obsługę barmańską wszystkich rodzajów imprez oraz eventów: okolicznościowych, firmowych, targówm bankietów czy konferencji.  

 

Dzięki naszemu doświadczeniu zapewnimy Państwu smak najlepszych drinków przygotowanych w najlepszej oprawie. Jesteśmy w stanie rozstawić nasz bar w praktycznie każdym miejscu! Jesteśmy w stanie obsłużyć zarówno prywatne uroczystości, firmowe imprezy jak i duże wydarzenia planerowe.

 

W ramach obsługi barmańskiej imprez oferujemy także degustację win znanych i cenionych marek

Wśrod naszej oferty znajduje się również pokaz enologiczny, czyli mówiąc prościej: degustacja win. Pokaz enologiczny dedykowany jest osobom, które chciałyby z większą swobodą poruszać się w tematyce winiarskiej.

 

Podczas takiego pokazu omawiane zagadnienia to m.in. sposoby produkcji poszczególnych rodzajów win, słownictwo winiarskie, najważniejsze regiony produkcji i najpopularniejsze odmiany winorośli na świecie.


Pokaz składa się najczęściej z serwisu win (techniki sommelierske) oraz degustacji wyselekcjonowanych trunków. Zwracamy uwagę na takie detale jak:

  • dobór odpowiedniego szkła do różnego rodzaju wina;
  • temperatury podawania wina;
  • zasady zachowania się przy stole;

 

 

 

 

 

Podstawowe warunki pokazu enologicznego:

  • Czas trwania: do 2 godzin;
  • Koszt prowadzenia 2800 zł + koszt produktów (najczęściej 50 - 100 zł za butelkę 0,75l. na 10 osób x 5 rodzajów win);
  • Imprezę prowadzi sommelier (Michał Jancik - mistrz Polski Sommelierów) wraz z asystentem lub inna osoba o równie wysokich kwalifikacjach;
  • Wielkość grupy do 50 osób (przy większych grupach potrzebna jest dodatkowa obsługa kelnerska);
  • Organizacja miejsca pokazu, nagłośnienia oraz świateł - po stronie organizatora;
  • Organizacja detali: kieliszków, wody mineralnej, przekąsek, pieczywa - również po stronie organizatora;

 

Pokaz barmański (obsługa barmańska) przeprowadzany jest bazując na grupie alkoholi wybranych wspólnie z klientem.  W czasie jego trwania prowadzimy degustację alkoholi, cocktaili klasycznych oraz cocktaili własnego pomysłu. W trakcie pokazu goście poznają tajniki produkcji poszczególnych alkoholi a także receptury drinków.

 

W opcji: likiery i wódka (wliczone są po 2 drinki na osobę), w pozostałych opcjach: degustacja alkoholu i jeden drink na jego bazie. Ochotnicy mogą razem z prowadzącym pokaz barmanem, próbować swoich sił w przygotowywaniu drinków.

 

Przykładowe tematy poruszane podczas pokazu:

  • „rum i tequila - egzotycznie i orzeźwiająco”,
  • „cognac lub whisky – klasycznie i ekskluzywnie”,
  • „likiery i wódka – kolorowo i smakowicie”.

 

Proponujemy również efektowne pokazy flair, które mogą być atrakcyjnym punktem kulminacyjnym wieczoru. Podczas pokazu flair, płoną butelki a mgła w magiczny sposób otula bar. W rytm dobrej muzyki, zaprzeczając wszelkim prawom grawitacji, barman wprawia w ruch butelki z alkoholem, shakery oraz kubki. Podrzuca nimi i żongluje, prezentując widowiskowe triki, tworząc jednocześnie w trakcie pokazu kolorowe koktajle, które wręcza bawiącym się gościom.

 

Podstawowe warunki pokazu barmańskiego:

  • Czas: ok 2 godzin;
  • Koszt prowadzenia 2800 zł netto + koszt produktów (średnio 40-50 zł za osobę zależnie od wybranej opcji) lub 80 zł i wówczas zapewniamy alkohol do drinków bez ograniczeń wszystkim uczestnikom degustacji, a czas wydłuża się do 4 godz.;
  • Imprezę prowadzi dwóch barmanów;
  • Każda godzina pokazu ponad ustalony czas: 200 zł / barman wielkość grupy do 100 osób;
  • organizacja miejsca pokazu, nagłośnienia, świateł - po stronie organizatora;
  • organizacja detali: szkła, lodu do drinków, przekąsek - po stronie organizatora;

Podstawowe warunki pokazu flair:

  • Czas: ok 15-20 minut;
  • Koszt prowadzenia (przy założeniu organizacji pokazu barmańskiego) 2500 zł. netto; pokaz w wykonaniu tandemu = 3.500 zł netto
  • Pokaz prowadzi jeden z najlepszych flair bartenderów w Polsce;

 

Pozostałe ustalenia:

  • Prosimy o rezerwacje terminów z wyprzedzeniem co najmniej 30 dniowym;
  • W ofercie podano kwoty netto;
  • Prowadzimy pokazy w całym kraju (przy odległości powyżej 100 km od Krakowa doliczamy koszt dojazdu a powyżej 250 km i noclegu);
  • Galicyjska Szkoła Smaku nie ponosi kosztów wynajęcia lokalu na czas prowadzenia pokazu;
  • Prosimy o przesłanie zaliczki w wysokości 30% wartości kursu do 14 dni przed terminem rozpoczęcia kursu. Pozostała należność regulowana jest przelewem na podane konto do 7 dni od daty wykonania kursu / degustacji;
  • W przypadku odwołania kursu z przyczyn leżących po stronie GSS, zaliczka zostaje zwrócona. W przypadku odwołania kursu z przyczyn leżących po stronie zleceniodawcy, zaliczka nie zostaje zwrócona;
  • Wystawiamy faktury VAT;

 

Z poważaniem,
Jacek Kotula.

 
info : jacek.kotula@szkolasmaku.edu.pl

tel. : 604 22 89 50

słowa kluczowe: pokaz barmański, pokazy barmańskie kraków, pokaz barmański kraków, pokazy flair kraków, pokazy flair, pokaz enologiczny, pokaz enologiczny kraków

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem