Opinie kursantówKurs Kucharski


 

Zapraszamy na kurs kucharski dla początkujących / średniozaawansowany


Oferujemy Państwu profesjonalny, oparty na naszym autorskim programie kurs kucharski dla początkujących / średnio zaawansowanych kucharzy. Kurs idealnie nadaje się dla wszystkich, którzy uwielbiają gotować i czerpią z tego przyjemność. Dedykowany jest także dla osób chcących przenieść siędo restauracji o wyższym standardzie lub np. rozpocząć pracę w placówkach oświatowych, takich jak: żłobki, przedszkola, szkoły.

 

 

Co mi daje ukończony kurs kucharski?
 
Jeżeli nie znasz najnowszych technologii i metod sporządzania posiłków, chciałbyś/chciałabyś nauczyć się przyrządzać potrawy, którymi zachwycisz gości? Jeżeli tak, to nasza oferta jest idealna dla Ciebie!
Kurs kucharski umożliwia uzyskanie i uzupełnienie wiedzy, umiejętności oraz odpowiednich kwalifikacji. Szkolenie odbywa się w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie.

 


Szczegółowy program kursu kucharskiego:
Czas trwania - 40 godzin dydaktycznych.
 
Ilość osób w grupie (kursy stacjonarne): 6 - 8 osób.
Ilość osób w grupie (kursy wyjazdowe): 6 - 12 osób.

Program merytoryczny kursu kucharskiego:
•    podstawowe zagadnienia BHP
•    omówienie zasad bezpieczeństwa w kuchni
•    zasady używania sprzętu oraz jego szczególowe zastosowanie
•    zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania
•    zastosowanie warzyw i owoców do dekoracji potraw
•    prawidłowa gospodarka towarowa
•    sporządzanie receptur w oparciu o food cost

Potrawy restauracyjne:
•    potrawy kuchni restauracyjnej z nowoczesną prezentacją
•    Rodzaje fizycznie przygotowywanych potraw podczas kursu:
•    Przystawki /sałatki x 5
•    Zupy x 3
•    Dania główne mięsne x 4
•    Dania rybne x 2
•    Dania wegetariańskie x 2
•    Desery/ciasta x 4
•    Przyjęcia okolicznościowe/bankiety/bufety
•    zasady komponowania potraw pod status przyjęcia
•    Rodzaje przygotowywanych potraw:
•    Przekąski i potrawy finger food x 5
•    Sałatki x 3
•    Dania główne mięsne i rybne w stół na półmiskach x 4
•    Dania główne serwowane x 3
•    Dania wegetariańskie x 2
•    Mini desery x 3

Podczas kursu uczestnicy poznają także tajniki przygotowania potraw kuchni:
•    włoskiej
•    francuskiej
•    japońskiej
•    meksykańskiej

Wedle zainteresowań potencjalnych początkujących kucharzy:
•    Przystawki / sałatki x 3
•    Zupy x 3
•    Dania mięsne x 3
•    Dania rybne x 3
 
Kurs kucharski kończy egzamin końcowy i rozdanie certyfikatów.


 



Czas trwania: cztery kolejne dni w godz. 9.00 - 17.00

Cena = 4.400 zł

Oferta Promocyjna :

Cena = 3.600* zł

* Dotyczy osób indywidualnych przy wpłacie pełnej opłaty na minimum 30 dni przed rozpoczęciem kursu.



NOWOŚĆ :
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAPISANIA SIĘ NA DOWOLNIE WYBRANĄ ILOŚĆ DNI SZKOLENIA

KOSZT POJEDYNCZEGO DNIA = 1100 ZŁ / OSOBA


Najbliższe planowane terminy:

17.06 - 20.06.2024

26.08 - 29.08.2024

Kontakt :

Jacek Kotula - 604 22 89 50
info@szkolasmaku.edu.pl
jacekszkolenia@interia.pl

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem