Opinie kursantówKurs Savoir-vivre

 


 

Zapraszamy na kurs savoir vivre w Krakowie w Galicyjskiej Szkole SmakuSztuka savoir vivre to znajomość obyczajów i form towarzyskich, zasad grzeczności, sztuka postępowania w życiu i radzenia sobie w różnych trudnych sytuacjach. Przejawia się praktycznie we wszystkich aspektach naszego życia.

 

Biorąc udział w naszym kursie, dowiecie się Państwo jak należy zachować się w restauracji, w czasie oficjalnego przyjęcia czy podczas osobistego spotkania.

 

Podstawowym założeniem kursu jest nauczenie jego uczestników odpowiedniego zachowania w wielu popularnych życiowych sytuacjach. Proponowany przez nas kurs savoir-vivre jest doskonałym połączeniem dobrych manier, etykiety oraz protokołu korporacyjnego i państwowego. Ich znajomość okazuje się być niezbędna zarówno w życiu prywatnym, jak i w relacjach z przedstawicielami światowego biznesu oraz administracji publicznej.

 

Chcecie posiadać Państwo wiedzę i umiejętności, jak zachować się w takich sytuacjach? Jeśli tak, to nasz kurs jest dla Państwa idealną  propozycją.

 

 

Program kursu:

 

  • Wprowadzenie do Savoir Vivre
  • Historia Savoir Vivre

Etykieta stołu:

  • Przywitanie
  • Nakrycie stołu (obrus, serwetki, naczynia)
  • Jak posadzić gości przy stole
  • Zachowanie się przy stole
  • Konwersacja przy stole
  • Rola sztućców, menu oraz dodatków znajdujących się na stole
  • Zamawianie potraw i napoi
  • Jak zamówić wino w restauracji
  • Rola gospodarza
  • Pożegnanie

Normy zachowania przy stole

  • Poprawność jedzenia
  • Elegancja Picia
  • Różnorodność potraw – omówienie dań niełatwych (jak jeść, czym jeść)
  • Skomplikowane sytuacje (jak wybrnąć, co powiedzieć)


Język Savoir Vivre

  • Słowo
  • Gest
  • Dyskusja
  • Język ciała
  • Empatia/ Asertywność


Poprawna komunikacja i korespondencja

 

  • Sztuka słuchania
  • Dyskusja, rozmowa, monolog, forum , wystąpienia
  • Niezręczności, omyłki, wpadki
  • Przekaz wiadomości i informacji (listy, telefony, maile)


Zasady ubioru (prezentacja)

 

  • Ubiór odpowiedni do okazji
  • Makijaż właściwy do sytuacji
  • Strój damski i męski – wyczucie dobrego smaku

 

Elementy garderoby zbędne i niezbędne w zależności od okazji , przyjęć


Przyjęcia , bankiety, wesela – zasady dobrego smaku, stylu,


Zachowania

  • Omówienie przyjęć (podział na bankiety, przyjęcia weselne )
  • Organizacja od A do Z przyjęcia weselnego (recenzja menu, zastawy, zaproszenia, winietki, dekoracja, rola rodziców, państwo młodzi)
  • Funkcje i przywileje gości i organizatorów
  • Organizacja od A do Z bankietów oraz konferencji-uprawnienia organizatorów oraz gości


Zasady zachowania się w miejscach pracy, w rodzinie, na przyjęciach

  • upominki, przyjmowanie delegacji, wyjazdy intergracyjne



    Najbliższy planowany termin :


    -  w trakcie ustaleń : 2023 w godz. 9.00 - 17.00



    Regularna cena = 1400 zł


    Oferta promocyjna :

    Cena = 1100* zł


    * Oferta dotyczy osób indywidualnych, przy wpłacie pełnej kwoty, minimum 30 dni przed datą zajęć.


    Kontakt :

    Jacek Kotula - 604 22 89 50

    info@szkolasmaku.edu.pl
    jacekszkolenia@interia.pl


 

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem