Kurs sommelierski listopad 2010
- Kurs sommelierski styczeń 2009
- Kurs sommelierski kwiecień 2009
- Kurs sommelierski lipiec 2009
- Kurs sommelierski październik 2009
- Kurs sommelierski styczeń 2010
- Kurs Sommelierski Busko luty 2010
- Kurs Sommelierski 19-21 marzec 2010
- Kurs sommelierski listopad 2010
- Kurs sommelierski luty 2011
- Zakopane 02.2011
- Kurs sommelierski maj 2011 Dobczyce
- Kurs sommelierski czerwiec 2011
- Kurs sommelierski październik 2011
- Kurs sommelierski styczeń 2012
- Kurs sommelierski dla młodzieży szkoły H-T w Zakopanem 02.2012
- Kurs sommelierski 2-4.03.2012
W trakcie szkolenia sommelierskiego omawialiśmy najważniejsze zagadnienia z dziedziny klasyfikacji, typologii oraz technologi wina. Otwierane a następnie degustowane były takie wina jak: Barolo Leon Rivetto 2003, Brunello di Montalcino Altero 2001, Domaine Zede Margaux 2003, Shiraz 2003 Gran Reserva Ventisquero oraz wiele innych znakomitych jak i zwykłych win. Mieliśmy również okazję próbować wino zepsute oraz omawiać najczęściej występujące w winach wady. Trzy dni szkolenia szybko minęły, uczniowie wrócili do domów z głowami pełnymi nowych wiadomości oraz smaków. Mam nadzieję, że zdobyta wiedza przyda się Wam w praktyce oraz, że dzielnie przebrniecie przez pakiet danych, które otrzymaliście na dysku CD. Chętnych zapraszam do egzaminu, po indywidualnym umówieniu - w dowolnym terminie. Pozdrawiam uczestników kursu oraz zapraszam kolejnych zainteresowanych do rezerwacji miejsc na następny termin,Michał Jancik.
foto. Michał Jancik