W trakcie szkolenia sommelierskiego omawialiśmy najważniejsze zagadnienia z dziedziny klasyfikacji, typologii oraz technologi wina. Otwierane a następnie degustowane były takie wina jak: Barolo Leon Rivetto 2003, Brunello di Montalcino Altero 2001, Domaine Zede Margaux 2003, Shiraz 2003 Gran Reserva Ventisquero oraz wiele innych znakomitych jak i zwykłych win. Mieliśmy również okazję próbować wino zepsute oraz omawiać najczęściej występujące w winach wady. Trzy dni szkolenia szybko minęły, uczniowie wrócili do domów z głowami pełnymi nowych wiadomości oraz smaków. Mam nadzieję, że zdobyta wiedza przyda się Wam w praktyce oraz, że dzielnie przebrniecie przez pakiet danych, które otrzymaliście na dysku CD. Chętnych zapraszam do egzaminu, po indywidualnym umówieniu - w dowolnym terminie. Pozdrawiam uczestników kursu oraz zapraszam kolejnych zainteresowanych do rezerwacji miejsc na następny termin,Michał Jancik.

foto. Michał Jancik


 

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem