Michał Jancik
Praca:
- od 2005 do 2011 - instruktor, wykładowca w Galicyjskiej Szkole Smaku
Poprzednio m.in.:
- współwłaściciel i prezes zarządu firmy Galicyjskie Piwnice Win sp. z o.o., zajmującej się importem i dystrybucją win z całej Europy.
- ekspert, trener w programie Turystyka Wspólna Sprawa, realizowanym przez DGA s.a.
- sommelier w Restauracji Piwnica Świdnica we Wrocławiu,
- sommelier/kelner w Restauracji Wentzl - Kraków,
- kelner w restauracji hotelu Elektor - Kraków,
- barman w restauracji Pod Aniołami - Kraków.
Główne sukcesy:
Zawodowo zajmuje się winami od 1995 roku.
- 1995 - DYPLOM BARMAN-MIKSER QUALIFICATION CERTIFICATE BARTENDER
- 1996 - II miejsce w Mistrzostwach Polski Sommelierów w Krakowie
- 1996 - I miejsce w konkursie na reprezentanta Polski
- 1996 - półfinały Mistrzostw Europy Sommelierów w Reim
- 1997 - I miejsce w Konkursie Młodych Sommelierów „Sopexa” w Warszawie
- 1998 - półfinały mistrzostw Świata Sommelierów w Wiedniu
- 2000 - I miejsce w Mistrzostwach Polski Sommelierów w Krakowie