Opinie kursantówKurs cukierniczy

 


 

Zapraszamy na jedyny w swoim rodzaju kurs cukierniczy w Galicyjskiej Szkole Smaku


Serdecznie zapraszamy Państwa na kurs cukierniczy w Krakowie, podczas którego odbędą się warsztaty umożliwiające poznanie tajników pieczenia oraz dekorowania tortów, ciast, deserów i wielu innych przysmaków.
Kurs cukierniczy skierowany jest dla wszystkich osób, które chcą poznać podstawową sztukę cukiernictwa, a także poszerzyć swoje umiejętności. Program naszego kursu cukierniczego dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast oraz wszelakiej maści słodkości. Kurs cukierniczy skierowany jest również dla wszystkich osób zainteresowanych rozwojem umiejętności kulinarnych, a także dla osób chcących zagłębić się w sztuce cukiernictwa.
 Po co tak właściwie nam kurs cukierniczy?
Ukończenie kursu cukierniczego daje uprawnienia do pracy jako cukiernik bądź asystent cukiernika. Warsztaty dają także solidne podstawy do dalszego rozwoju, jak również mogą pomóc w określeniu drogi życiowej i dalszej kariery zawodowej.

 


 
Kurs cukierniczy dają niepowtarzalną możliwość poznania tajników wiedzy cukierniczej. Zajęcia praktyczne realizowane są w prawdziwych obiektach: cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz w restauracjach. Nasi wykładowcy podczas trwania kursu cukierniczego poruszają wszystkie niezbędne zagadnienia teoretyczne oraz bardzo chętnie dzielą się swoją wiedzą i bogatym doświadczeniem.

Ilość osób na zajęciach stacjonarnych: 4 - 8 osób
Ilść osób na zajęciach wyjazdowych: 8 - 12 osób
 
Fotogalerię ze szkoleń cukierniczych można zobaczyć na naszym profilu na Facebooku.
 
Kurs cukierniczy i jego szczegółowy program:

DEKOROWANIE TORTÓW I CIAST

- omówienie temperowania czekolady i jej przygotowania
- wykonanie drobnych elementów dekoracyjnych do tortów i ciastek bankietowych
- zastosowanie barwników - omówienie
- zastosowanie czekolady plastycznej - omówienie
- zastosowanie areografu do stylu angielskiego - omówienie
- podstawy gotowania Karmelu - omówienie
- drobne elementy dekoracyjne z karmelu - ćwiczenia
- torty okolicznościowe, dekorowanie masą plastyczną - ćwiczenia

DEKORACJE CZEKOLADOWE i ŻELOWE

- produkcja czekolady plastycznej oraz jej zastosowanie
- przygotowanie tortów na urodziny, chrzciny, komunie
- elementy dekoracyjne z masy plastycznej (kwiatki, listki) - ćwiczenia
- omówienie i przygotowywanie wypieków na bazie ciasta francuskiego, ptysiowego, bezowego (wybrane produkty zależnie od zainteresowania kursantów)

PRODUKCJA PRALIN I CZEKOLADEK - Omówienie i wykonanie jednego przykładu.

- omówienie i przeanalizowanie zasad wylewania form i korpusów czekoladowych
- ganasz podstawowy , jego właściwości i zastosowanie
- nadzienie na bazie genaszu czekoladowego
- dekoracje na korpusach z użyciem kolorowego masła kakaowego

 


Czas trwania: dwa dni w godz. 9.00 - 17.00

Cena = 2.200 zł

Oferta Promocyjna !!!

Cena kursu = 1.800* zł

* Dotyczy osób indywidualnych przy wpłacie pełnej opłaty na 30 dni przed datą rozpoczęcia kursu.


Najbliższe planowane terminy:

- 13.06 - 14.06.2024

- 22.08 - 23.08.2024

Kontakt :

Jacek Kotula - 604 22 89 50

info@szkolasmaku.edu.pl
jacekszkolenia@interia.pl

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem