Warsztaty pieczenia chleba
- Kurs Barmański
- Kurs Kucharski
- Kurs Sommelierski
- Kurs Manager Restauracji
- Kurs Kelnerski
- Kurs na Szefa Kuchni
- Warsztat degustacji win
- Kurs baristyczny
- Warsztaty baristyczne II-st latte-art
- Kurs Savoir-vivre
- Warsztaty parzenia herbat
- Kurs cukierniczy - torty
- Kurs cukierniczy - słodkie stoły
- Warsztaty kulinarne - kursy gotowania.
- Kurs Językowy
- Efektywna sprzedaż
- Warsztaty pieczenia chleba
- Warsztaty produkcji Pralin
- Kurs baristyczny III-st : Brewing - alternatywne metody parzenia kawy.
- Warsztaty wypieku pizzy
Opinie kursantówWarsztaty pieczenia chleba
Kurs pieczenia chleba skierowany jest przede wszystkim do osób, które chciałyby nauczyć się wypieku smacznego i zdrowego chleba w warunkach domowych lub np. we własnej restauracji. Chcielibyśmy podzielić się z Państwem naszą wiedzą i doświadczeniem a także pomóc Państwu zrozumieć wszelkie procesy, które mają miejsce podczas pieczenia zdrowego, ekologicznego i smacznego chleba.
Kurs, który Państwu oferujemy jest odpowiedzią na coraz większą świadomość społeczeństwa w kierunku zdrowego odżywiania. Może być to idealny pomysł na prezent dla pracownika, przyjaciela, członka rodziny, lub życiowego partnera lub partnerki. Jednym słowem dla każdego, kto interesuje się zdrowym odżywianiem. Kurs, który oferujemy jest swego rodzaju zabawą - nie jest na ocenę a wszystkie "efekty" warsztatów uczestnicy zatrzymują dla siebie :)
Ilość osób w grupie na zajęciach stacjonarnych: 4 - 8 osób.
Pieczywo Makrowit jest zalecane w profilaktyce chorób związanych z osłabieniem procesu trawienia. Produkowane jest z takich surowców jak: aktywowane hydrotermicznie ziarno z pszenicy i orkiszu, żyta, owsa, prosa, gryki oraz kukurydzy, słonecznika, siemienia lnu, lecytyny, ziół przyprawowych. Zdobywało liczne Złote Medale na Międzynarodowych Targach "Polagra" już w 1988 i 1990 roku a także na Targach "Zdrowej Żywności" w Tarnowie. Wszystkie surowce użyte do jego wytworzenia pochodzą wyłącznie od polskich rolników. Pieczywo to jest idealne dla osób uczulonych na grzyby czy drożdże.
Pieczywo jest chronione znakiem towarowym Makrowit. Szkolenie prowadzone jest przez wieloletniego wpółpracownika autorów projektu.
Program szkolenia:
Nauka wypieku w warunkach domowych obejmuje:
Program szkoleniowy :
- Wstęp, materiały informacyjne
- Receptury i ich omówienie
- Sposoby wytwarzania pieczywa
- Zakwas piekarski do wypieku domowego
Ćwiczenia praktyczne - warsztatowe
- Jak wyhodować własny zakwas, omówienie krok po kroku
- Chleb mieszany na maślance ( przygotowanie, wypiek i degustacja)
- Bułka przenna, metoda jednofazowa ( przygotowanie i wypiek i degustacja )
- Chleb żytni 100 % na zakwasie ( przygotowanie, wypiek i degustacja )
- Odpowiedzi na pytania zadawane przez poszczególnych kursantów, dyskusje.
Cena = 1000 zł
Oferta promocyjna
Cena = 750* zł
* Obowiązuje przy wpłacie pełnej opłaty na minimum 30 dni przed datą zajęć.
Termin :
08.03.2025
Kontakt :
Jacek Kotula - 604 22 89 50
jkgalicyjska@gmail.com
info@szkolasmaku.edu.pl
jacekszkolenia@interia.pl