Opinie kursantówWarsztaty pieczenia chleba       

 


 
Zapraszamy na kurs wypieku chleba w Krakowie w Galicyjskiej Szkole SmakuKurs pieczenia chleba skierowany jest przede wszystkim do osób, które chciałyby nauczyć się wypieku smacznego i zdrowego chleba w warunkach domowych lub np. we własnej restauracji. Chcielibyśmy podzielić się z Państwem naszą wiedzą i doświadczeniem a także pomóc Państwu zrozumieć wszelkie procesy, które mają miejsce podczas pieczenia zdrowego, ekologicznego i smacznego chleba. 

 

 

Kurs, który Państwu oferujemy jest odpowiedzią na coraz większą świadomość społeczeństwa w kierunku zdrowego odżywiania. Może być to idealny pomysł na prezent dla pracownika, przyjaciela, członka rodziny, lub życiowego partnera lub partnerki. Jednym słowem dla każdego, kto interesuje się zdrowym odżywianiem. Kurs, który oferujemy jest swego rodzaju zabawą - nie jest na ocenę a wszystkie "efekty" warsztatów uczestnicy zatrzymują dla siebie :)

 

Ilość osób w grupie na zajęciach stacjonarnych: 4 - 8 osób.



Pieczywo Makrowit jest zalecane w profilaktyce chorób związanych z osłabieniem procesu trawienia. Produkowane jest z takich surowców jak: aktywowane hydrotermicznie ziarno z pszenicy i orkiszu, żyta, owsa, prosa, gryki oraz kukurydzy, słonecznika, siemienia lnu, lecytyny, ziół przyprawowych. Zdobywało liczne Złote Medale na Międzynarodowych Targach "Polagra" już w 1988 i 1990 roku a także na Targach "Zdrowej Żywności" w Tarnowie. Wszystkie surowce użyte do jego wytworzenia pochodzą wyłącznie od polskich rolników. Pieczywo to jest idealne dla osób uczulonych na grzyby czy drożdże.

 

Pieczywo jest chronione znakiem towarowym Makrowit. Szkolenie prowadzone jest przez wieloletniego wpółpracownika autorów projektu.

 

 

Program szkolenia:

 

Nauka wypieku w warunkach domowych obejmuje:


Program szkoleniowy :


- Wstęp, materiały informacyjne

- Receptury i ich omówienie

- Sposoby wytwarzania pieczywa

- Zakwas piekarski do wypieku domowego


Ćwiczenia praktyczne - warsztatowe

- Jak wyhodować własny zakwas, omówienie krok po kroku

- Chleb mieszany na maślance ( przygotowanie, wypiek i degustacja)

- Bułka przenna, metoda jednofazowa ( przygotowanie i wypiek i degustacja )

- Chleb żytni 100 % na zakwasie ( przygotowanie, wypiek i degustacja )

- Odpowiedzi na pytania zadawane przez poszczególnych kursantów, dyskusje.


Cena = 1000 zł

Oferta promocyjna

Cena = 750* zł

* Obowiązuje przy wpłacie pełnej opłaty na minimum 30 dni przed datą zajęć.


Termin :

08.03.2025


Kontakt :

Jacek Kotula - 604 22 89 50

jkgalicyjska@gmail.com
info@szkolasmaku.edu.pl
jacekszkolenia@interia.pl

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem