W maju 2022 zapraszamy do Krakowa na kurs baristyczny I-go stopnia, latte-art, alternatywne metody parzenia kawy oraz kurs Manager Restauracji i kurs Sommelierski. Poprowadzimy też kurs kelnerski z modułami latte-art i barmańskim.
Rok 2022 rozpoczeliśmy z cyklem szkoleń finansowanych z Krajowego Funduszu Szkoleniowego. Za nami już kursy kucharskie na Dolnym Śląsku : Rawicz, Lubin, Jelenia Góra, przed nami kolejne edycje w maju : cukiernik w Jeleniej Górze oraz w Mikołowie kurs kucharski i barman-kelner. Cały czas prowadzimy też kursy dla osób indywidualnych w Krakowie.
Już w sztyczniu 2022 pierwsza edycja warsztatów z zasad i ceremoniałów parzenia herbat.
OD 02.01.2022 część naszych kursów dostępna będzie rónież w Olsztynie m. in. wszystkie 3 stopnie kursów baristycznych i kurs parzenia herbat.
Od listopada podczas naszych kursów i szkoleń pracujemy na Włoskiej czekoladzie marki ICAM.
Poszerza się również grono partnerów Galicyjskej Szkoły Smaku, dołączyły do nas takie firmy jak :
Sklep internetowy zlotywidelec.pl ; robiąc zakupy detaliczne po wpisaniu kodu rabatowego " szkolasmaku " otrzymacie 10 % rabatu na swoje zakupy, robiąc zakupy hurtowe natomiast otrzymacie rabat zależny od wielkości zamówienia ( do kwoty 10.000 zł otrzymacie 30 % rabatu natomiast przy większych zakupach otrzymacie 35 % rabatu na szkło marki Stolzle i porcelaną marki Schonwald )
Ciągle rozbudowujemy naszą ofertę zaróno w zakresie trenerów jak i oferty szkoleniowej.
Nasz nowy trener pani mgr inż. Monika Gorzka będzie prowadziła kurs z zakresu parzenia herbat - zapraszamy serdecznie.
Do naszej oferty szkoleniowej dodaliśmy warsztaty Brewing - alternatywne metody parzenia kawy.
Miałem przyjemność i zaszczyt przeprowadzić cykl szkoleń z zakresu Serwisu Kelnerskiego z modułami : barman, barista, sommelier w Ośrodku Reprezentacyjnym Ministerstwa Obrony Narodowej.
Juże wkrótce poinformujemy oficjalnie o nawiązaniu współpracy w kolejnym bardzo ważnym w branży gastronomicznej partnerem.
Tuż przed targami Enoexpo miałem przyjemność zasiadać w komisji / Jury oceniającej prawie 300 zgłoszonych do konkursu win.
Podczas targów Galicyjska Szkoła Smaku prezentowała swoją ofertę na stoisku firmy HORECA INVEST której porcelanę sztućce i szkło wykorzystujemy już od prawie 3 lat w trakcie wszystkich prowadzonych przez nas kursów i szkoleń.
Od teraz o czystość w naszej szkole dbamy wspólnie z nowym partnerem, marką FAIRY !
Witam po dłuższej nieobecności.
W ostatnich dniach miałem przyjemność realizować bardzo ciekawe zlecnie. Prowadziłem szkolenie w resrauracji w Łodygowicach która nazywała się Garnuszek
a po Rewolucjach Kulinarnych które przewrowadziła w niej p. Magda Gessler 09.2016 zmieniła nazwę na "Twoja Kolejka". Edycja programu planowana jest na 11.2016
w związku z czym właściciele postanowili się przygotować najlepiej jak to możliwe do przyjęcia nowych gości.
Stworzyliśmy kartę kaw, alkoholi mocnych, drinków i pracuemy jeszcze nad kawtą win.
Przez kilka dni osobiście prowadziłem szkolenie dla wszystkich pracowników oraz właścicieli z zarówno z nowo wprowadzanych produktów jak z obsługi gości według najwyższych standardów. Ćwiczyliśmy serwis win, przygotowywanie kaw techniką latte-art oraz sporządzanie drinków.
Powiem krótko - tego elementu mi najbardziej zawsze brakowało w tym programie. W restauracji "Twoja Kolejka" po rewolucjach prowadzonych przez p. Magdę Gessler przyszła Nasza Kolejka i teraz można oczekiwać Prawdziwie Rewolucyjnych Zmian.
Rozpoczynam tutaj nowy cykl wpisów :
Firma TOORANK z którą rozpoczęliśmy współpracę przy ostatniej edycji konkursu barmańskiego " MIODULA 2015 " zaproponowała Galicyjskiej Szkole Smaku udział w programie mającym na celu niezależną ocenę produktów będących w ich Portfolio.
Jako kolejny alkohol dojecha Aged Cachaca 51
Większości z nas Cachaca kojarzy się przede wszystkim z jednym drinkiemo nazwie - CACHACA -
Jeżeli zrobimy na " 51 " będzie znacznie bardziej aromatyczny i subtelny. Każdemu komu przeszkadza " ostrość " białej Cachacy polecam przetestowanie " 51 "
Ja osobiście polecam również wersje smakowe tego drinka, które przed laty z powodzeniem wprowadzałem do sprzedaży w różnych restauracjach.
Wystarczy zamiast cukru trzcinowego wlać 20 ml likieru owocowego ( arbuz, melon, jabłko, lichi ) wg własnych preferencji.
Jako pierwszy przyjechał produkt z HIGHLANDS, SCOTLAND - BLACK SCOTT - 3 YO
Wyraźny aromat dymu, owoców kandyzowanych i skórki z jabłka.
Moim zdaniem produkt bardzo uniwersalny, dedykowany dla wszystkich rozpoczynających przygodę z whisky.
W smaku połączenie wyrazistego dymu ze słodyczą.
Dla fanów miksologi proponuję połączenie :
40 ml Balck Scott
20 ml likieru owocowego ( jabłko, melon, arbuz, zielony banan, brzoskwinia )
20 ml soku z cytryny
100 - 120 ml sprite
Dokładnie za 5 dni nasza szkoła skończy 10 lat :) Działalności oczywiście. Przypominamy iż do końca 2015 roku wszystkie prowadzone przez nas kursy i szkolenia mają PROMOCYJNĄ CENĘ ;) Szczegóły w terminarzu kursów.
Już 16.09.2015 odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Barmański MIODULA 2015. Przygotowania już na finiszu. W konkursie będzie brało udział również kilkoro absolwentó naszych kursów barmańskich oraz baristycznych - trzymamy mocno za nich kciuki :)
Wakacje dobiegły końca - w tym roku zrealizowaliśmy kilka edycji kursów wakacyjnych ( przed rokiem również my mieliśmy 5 tygodni wakacji )
Kolejna edycja kursu Manager Restauracji już w dobiega końca.
W terminie 4 - 5.05.2015 kurs Kelner doradcą kulinarnym w Skierniewicach, to już będzie trzecia edycja.
25 - 28.05.2015 Kurs Barmański w Żywcu ( zostały 4 wolne miejsca ) zapraszamy serdecznie.
29 - 30.05.2015 Kurs Baristyczny z Latte-art w Żywcu ( zostało 1 wolne miejsce ) zapraszamy.
Ciągle walczymy z restartem Rerstauracji Ciżemka na Rynku w Sandomierzu; karta win już gotowa, nowe menu, z którego szczegółami walczy szef kuchni, w zasadzie gotowe, ostatnie szlify selekcji alkoholi, drinków i kaw.
Porcelana, sztućce i nowe kieliszki do restauracji już zamówione, na prawdę robią wrażenie. Wyposażenie kuchni uzupełnione.
Jeszcze troszkę wysiłku aby wtłoczyć skutecznie wiedzę i nowe umiejętności pracownikom :) Do 01.05.2015 zdążymy.
W naszej ofercie pojawił się ekspres na kapsułki oraz same kapsułki z kawą :) Wygodna opcja do biura, firmy, gabinetu, salonu oraz domu.
Już wkrótce uruchamiamy warsztaty pieczenia chleba. Zarówno dla hobbystów jak i pracowników restauracji.
Już 10.04.2015 wspólny wypiek chleba podczas kursu dla kucharzy, nowość w naszym programie.
Kolejne edycja kursu Kucharskiego już rozpoczęta. Fotorelacje na bierząco zamieszczamy na naszym profilu FB
Rozpoczeliśmy współz kolejnymi firmami z kręgu gastronomii. Wkrótce szczegóły.
Prowadzimy rekrutację pracowników do dużej restauracji w Sandomierzu.
Poszukujemy Kucharzy, zastępcy Szefa Kuchni, Kelnerów/ki, zainteresowane osoby proszę o kontakt.
Kurs Baristyczny z Latte-art / Ostróda / termin - maj 2015 / 4 wolne miejsca /
Witamy na nowej odsłonie naszej strony internetowej.
W 2015 roku rozszerzamy naszą działalność o sprzedaż ekspresów ciśnieniowych, młynków - zaróno nowych jak i używanych.
W naszej ofercie znalazły się również zmywarki firmy SMEG i filtry Brita.
Zapewniamy montaż na terenie całego kraju.
Dysponujemy również bardzo wysokiej jakości kawą ziarnistą. Mieszanka /5 gatunków/ Arabika.
Opakowania 1 kg.
Zainteresowane osoby prosimy o kontakt a:mail lub tel.
W 2014 roku mieliśmy przyjemność i zaszczyt zrealizować cykl szkoleń dla grupy
nauczycieli akademickich z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.
Były to szkolenia z modułów : Kucharz, Szef Kuchni, Cukiernik, Barista z Latte-art, Sommelier, Savoir-vivre.
Nasze absolwentki prowadzą obecnie zajęcia ze studentami na wydziale Gastronomia i Kulinaria UWM.