W maju 2022 zapraszamy do Krakowa na kurs baristyczny I-go stopnia, latte-art, alternatywne metody parzenia kawy oraz kurs Manager Restauracji i kurs Sommelierski. Poprowadzimy też kurs kelnerski z modułami latte-art i barmańskim.
 
Rok 2022 rozpoczeliśmy z cyklem szkoleń finansowanych z Krajowego Funduszu Szkoleniowego. Za nami już kursy kucharskie na Dolnym Śląsku : Rawicz, Lubin, Jelenia Góra, przed nami kolejne edycje w maju : cukiernik w Jeleniej Górze oraz w Mikołowie kurs kucharski i barman-kelner. Cały czas prowadzimy też kursy dla osób indywidualnych w Krakowie.

Już w sztyczniu 2022 pierwsza edycja warsztatów z zasad i ceremoniałów parzenia herbat.

OD 02.01.2022 część naszych kursów dostępna będzie rónież w Olsztynie m. in. wszystkie 3 stopnie kursów baristycznych i kurs parzenia herbat.

Od listopada podczas naszych kursów i szkoleń pracujemy na Włoskiej czekoladzie marki ICAM.

Poszerza się również grono partnerów Galicyjskej Szkoły Smaku, dołączyły do nas takie firmy jak :

Sklep internetowy zlotywidelec.pl ; robiąc zakupy detaliczne po wpisaniu kodu rabatowego " szkolasmaku " otrzymacie 10 % rabatu na swoje zakupy, robiąc zakupy hurtowe natomiast otrzymacie rabat zależny od wielkości zamówienia ( do kwoty 10.000 zł otrzymacie 30 % rabatu natomiast przy większych zakupach otrzymacie 35 % rabatu na szkło marki Stolzle i porcelaną marki Schonwald )

Ciągle rozbudowujemy naszą ofertę zaróno w zakresie trenerów jak i oferty szkoleniowej.

Nasz nowy trener pani mgr inż. Monika Gorzka będzie prowadziła kurs z zakresu parzenia herbat - zapraszamy serdecznie.

Do naszej oferty szkoleniowej dodaliśmy warsztaty Brewing - alternatywne metody parzenia kawy.

Miałem przyjemność i zaszczyt przeprowadzić cykl szkoleń z zakresu Serwisu Kelnerskiego z modułami : barman, barista, sommelier w Ośrodku Reprezentacyjnym Ministerstwa Obrony Narodowej.

Juże wkrótce poinformujemy oficjalnie o nawiązaniu współpracy w kolejnym bardzo ważnym w branży gastronomicznej partnerem.

Tuż przed targami Enoexpo miałem przyjemność zasiadać w komisji / Jury oceniającej prawie 300 zgłoszonych do konkursu win.

Podczas targów Galicyjska Szkoła Smaku prezentowała swoją ofertę na stoisku firmy HORECA INVEST której porcelanę sztućce i szkło wykorzystujemy już od prawie 3 lat w trakcie wszystkich prowadzonych przez nas kursów i szkoleń.

Od teraz o czystość w naszej szkole dbamy wspólnie z nowym partnerem, marką FAIRY !

Witam po dłuższej nieobecności.

W ostatnich dniach miałem przyjemność realizować bardzo ciekawe zlecnie. Prowadziłem szkolenie w resrauracji w Łodygowicach która nazywała się Garnuszek
a po Rewolucjach Kulinarnych które przewrowadziła w niej p. Magda Gessler 09.2016 zmieniła nazwę na "Twoja Kolejka". Edycja programu planowana jest na 11.2016
w związku z czym właściciele postanowili się przygotować najlepiej jak to możliwe do przyjęcia nowych gości.
Stworzyliśmy kartę kaw, alkoholi mocnych, drinków i pracuemy jeszcze nad kawtą win.
Przez kilka dni osobiście prowadziłem szkolenie dla wszystkich pracowników oraz właścicieli z zarówno z nowo wprowadzanych produktów jak z obsługi gości według najwyższych standardów. Ćwiczyliśmy serwis win, przygotowywanie kaw techniką latte-art oraz sporządzanie drinków.
Powiem krótko - tego elementu mi najbardziej zawsze brakowało w tym programie. W restauracji "Twoja Kolejka" po rewolucjach prowadzonych przez p. Magdę Gessler przyszła Nasza Kolejka i teraz można oczekiwać Prawdziwie Rewolucyjnych Zmian. 


Rozpoczynam tutaj nowy cykl wpisów :

Firma TOORANK z którą rozpoczęliśmy współpracę przy ostatniej edycji konkursu barmańskiego " MIODULA 2015 " zaproponowała Galicyjskiej Szkole Smaku udział w programie mającym na celu niezależną ocenę produktów będących w ich Portfolio.

Jako kolejny alkohol dojecha Aged Cachaca 51

Większości z nas Cachaca kojarzy się przede wszystkim z jednym drinkiemo nazwie - CACHACA - 

Jeżeli zrobimy na " 51 " będzie znacznie bardziej aromatyczny i subtelny. Każdemu komu przeszkadza " ostrość " białej Cachacy polecam przetestowanie " 51 "

Ja osobiście polecam również wersje smakowe tego drinka, które przed laty z powodzeniem wprowadzałem do sprzedaży w różnych restauracjach.

Wystarczy zamiast cukru trzcinowego wlać 20 ml likieru owocowego ( arbuz, melon, jabłko, lichi ) wg własnych preferencji.

 

Profesjonalny drink Cachaca w Galicyjskiej Szkole Smaku


Jako pierwszy przyjechał produkt z HIGHLANDS, SCOTLAND - BLACK SCOTT - 3 YO 

Wyraźny aromat dymu, owoców kandyzowanych i skórki z jabłka.
Moim zdaniem produkt bardzo uniwersalny, dedykowany dla wszystkich rozpoczynających przygodę z whisky.
W smaku połączenie wyrazistego dymu ze słodyczą.

Dla fanów miksologi proponuję połączenie :
40 ml Balck Scott
20 ml likieru owocowego ( jabłko, melon, arbuz, zielony banan, brzoskwinia )
20 ml soku z cytryny
100 - 120 ml sprite

 



Dokładnie za 5 dni nasza szkoła skończy 10 lat :) Działalności oczywiście. Przypominamy iż do końca 2015 roku wszystkie prowadzone przez nas kursy i szkolenia mają PROMOCYJNĄ CENĘ ;) Szczegóły w terminarzu kursów.

Już 16.09.2015 odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Barmański MIODULA 2015. Przygotowania już na finiszu. W konkursie będzie brało udział również kilkoro absolwentó naszych kursów barmańskich oraz baristycznych - trzymamy mocno za nich kciuki :)

Wakacje dobiegły końca - w tym roku zrealizowaliśmy kilka edycji kursów wakacyjnych ( przed rokiem również my mieliśmy 5 tygodni wakacji )

Kolejna edycja kursu Manager Restauracji już w dobiega końca.

W terminie 4 - 5.05.2015 kurs Kelner doradcą kulinarnym w Skierniewicach, to już będzie trzecia edycja.

25 - 28.05.2015 Kurs Barmański w Żywcu ( zostały 4 wolne miejsca ) zapraszamy serdecznie.

29 - 30.05.2015 Kurs Baristyczny z Latte-art w Żywcu ( zostało 1 wolne miejsce ) zapraszamy.

Ciągle walczymy z restartem Rerstauracji Ciżemka na Rynku w Sandomierzu; karta win już gotowa, nowe menu, z którego szczegółami walczy szef kuchni, w zasadzie gotowe, ostatnie szlify selekcji alkoholi, drinków i kaw.
Porcelana, sztućce i nowe kieliszki do restauracji już zamówione, na prawdę robią wrażenie. Wyposażenie kuchni uzupełnione.
Jeszcze troszkę wysiłku aby wtłoczyć skutecznie wiedzę i nowe umiejętności pracownikom :) Do 01.05.2015 zdążymy.

W naszej ofercie pojawił się ekspres na kapsułki oraz same kapsułki z kawą :) Wygodna opcja do biura, firmy, gabinetu, salonu oraz domu. 

Już wkrótce uruchamiamy warsztaty pieczenia chleba. Zarówno dla hobbystów jak i pracowników restauracji.

Już 10.04.2015 wspólny wypiek chleba podczas kursu dla kucharzy, nowość w naszym programie.

Kolejne edycja kursu Kucharskiego już rozpoczęta. Fotorelacje na bierząco zamieszczamy na naszym profilu FB

Rozpoczeliśmy współz kolejnymi firmami z kręgu gastronomii. Wkrótce szczegóły.

Prowadzimy rekrutację pracowników do dużej restauracji w Sandomierzu.

Poszukujemy Kucharzy, zastępcy Szefa Kuchni, Kelnerów/ki, zainteresowane osoby proszę o kontakt.


Kurs Baristyczny z Latte-art / Ostróda / termin - maj 2015 / 4 wolne miejsca /


Witamy na nowej odsłonie naszej strony internetowej.

W 2015 roku rozszerzamy naszą działalność o sprzedaż ekspresów ciśnieniowych, młynków - zaróno nowych jak i używanych.

W naszej ofercie znalazły się również zmywarki firmy SMEG i filtry Brita.

Zapewniamy montaż na terenie całego kraju.

Dysponujemy również bardzo wysokiej jakości kawą ziarnistą. Mieszanka /5 gatunków/ Arabika.
Opakowania 1 kg.

Zainteresowane osoby prosimy o kontakt a:mail lub tel.


W 2014 roku mieliśmy przyjemność i zaszczyt zrealizować cykl szkoleń dla grupy
nauczycieli akademickich z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.

Były to szkolenia z modułów : Kucharz, Szef Kuchni, Cukiernik, Barista z Latte-art, Sommelier, Savoir-vivre. 

Nasze absolwentki prowadzą obecnie zajęcia ze studentami na wydziale Gastronomia i Kulinaria UWM.

 




Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem