Wykładowcy
Wykładowcy, którzy prowadzą kursy i szkolenia w naszej szkole są wieloletnimi praktykami a doświadczenie zdobywali w renomowanych restauracjach w Polsce oraz za granicą.
- JACEK KOTULA - Trener - Prowadzenie i nadzór nad wszystkimi kursami.
- Paweł Kostaś - Trener, prowadzi Kurs na Managera Restauracji
- Arkadiusz Czekaj - trener prowadzący kursy: barmański, latte-art oraz warsztaty baristyczne
- Andrzej Żylski - szef kuchni prowadzący kursy kucharskie, szef kuchni oraz cukiernicze
- Magdalena Wiśniewska - trener prowadzący kursy: kelnerski, manager restauracji, audyty oraz konsultacje gastronomiczne, HACCP oraz savoir-vivre
- Krzysztof Pykosz - trener odpowiedzialny za kursy: kelnerski, degustacji win, barmański
- Artur Pyla - kursy cukiernicze
- Michał Lelek - szef kuchni w znanej restauracji, odpowiedzialny za kursy kucharskie oraz na szefa kuchni
- Łukasz Nowakowski - szef kuchni w dużej restauracji, prowadzi wszystkie kursy kucharskie oraz na szefa kuchni
Dariusz Bucki - trener, kurs cukierniczy, praliny
Monika Gorzka - trener odpowiedzialny za : kurs brewing - alternatywne metody parzenia kawy, baristyczny, latte-art oraz warsztatów z zasad i ceremoniałów parzenia herbat.
Mariusz Kapczyński - Trener. Prowadzi kursy: Degustacji Win oraz Sommelierski.
Jest dziennikarzem i krytykiem winiarskim, stałym współpracownikiem Magazynu WINO,Czasu Wina i innych pism branżowych (Rynki Alkoholowe, Kuchnia) oraz lifestylowych (Top Class, SpaEden i in.).
Współpracował także z internetowym serwisem Polskiego Radia (dział turystyki i kulinariów). Publikuje na stronach Enotime - to włoski portal internetowy poświęcony winu. Prowadzi również autorską rubrykę w serwisach Wirtualnej Polski. Poza tym, jako juror, regularnie biorze udział w różnych zagranicznych i polskich konkursach winiarskich (m.in. Vinitaly, Concours Mondial de Bruxelles, Vinoforum, Vinaria).
Należy również do międzynarodowej organizacji zrzeszającej dziennikarzy i specjalistów z branży alkoholowej - International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers (FIJEV).
Od ponad piętnastu lat zajmuje sie winem. Zdobywał doświadczenia na różnych poziomach i w różnych sektorach tej branży. Dziś - pisze, ocenia, sędziuje, prowadzi winiarskie kursy i szkolenia.
Zajmuje się również monitorowaniem rynku winiarskiego i promowaniem kultury picia wina w Polsce. Od 2009 roku jest członkiem Polskiego Instytutu Winorośli i Wina(członek zarządu).
Jest, m. in. konsultantem merytorycznym i przewodniczącym jury podczas Konkursu Winiarskiego Targów Enoexpo oraz przewodniczacym i moderatorem prac jury podczas corocznego konkursu Degustacji Wódek Czystych organizowanego przez redakcję Rynków Alkoholowych w Toruniu.
Serwis Vinisfera patronatem medialnym objął wiele ważnych wydarzeń i imprez winiarskich a także wydawnictw o tej tematyce (np. książkę Kevina Zraly'ego "Kurs wiedzy o winie" czy "Leksykon alkoholi" Wojciecha Gogolińskiego).