Galeria imprez, pokazów i degustacji

Gościem specjalnym degustacji był Pan Marcelino Piquero, dyrektor handlowy firmy Romate oraz Pani Joanna Semczuk dyrektor firmyVinopl. Romate produkuje Brandy de Jerez w oparciu o tradycyjną metodę dojrzewania destylatów w beczkach po Sherry, od roku 1887. Degustowaliśmy destylaty w różnych fazach dojrzałości oraz gotowe produkty. Dzięki takiemu układowi degustacji mogliśmy zrozumieć skąd bierze się znakomita jakość i unikalny smakBrandy Cardinal Mendoza. Zaproponowana przez firmę Vinpol forma degustacji jest niezwykle pouczająca i należy do rzadkości. Dziękujemy Pan Marcelemu za pełną ekspresji i profesjonalizmu prelekcję, w trakcie której starał się nam wyjaśnić zawiłości systemu Solera oraz inne tajniki procesu produkcji Brandy de Jerez. Dziękujemy firmie Vinpol i Pani Joannie za wsparcie naszej misji, którą jest poszerzanie horyzontów wiedzy wśród absolwentów i przyjaciół Galicyjskiej Szkoły Smaku. Wszystkich zainteresowanych podobnymi akcjami zapraszamy do sprawdzania naszych aktualności... wkrótce kolejne szkolenia.