Opinie kursantówObsługa barmańska imprez
Galicyjska Szkoła Smaku w Krakowie zaprasza wszystkie osoby pragnące rozpocząć przygodę z nowym atrakcyjnym hobby, mogącym przekształcić się w pasję na całe życie. Proponujemy Państwu profesjonalną i kompleksową obsługę barmańską wszystkich rodzajów imprez oraz eventów: okolicznościowych, firmowych, targówm bankietów czy konferencji.
Dzięki naszemu doświadczeniu zapewnimy Państwu smak najlepszych drinków przygotowanych w najlepszej oprawie. Jesteśmy w stanie rozstawić nasz bar w praktycznie każdym miejscu! Jesteśmy w stanie obsłużyć zarówno prywatne uroczystości, firmowe imprezy jak i duże wydarzenia planerowe.
Wśrod naszej oferty znajduje się również pokaz enologiczny, czyli mówiąc prościej: degustacja win. Pokaz enologiczny dedykowany jest osobom, które chciałyby z większą swobodą poruszać się w tematyce winiarskiej.
Podczas takiego pokazu omawiane zagadnienia to m.in. sposoby produkcji poszczególnych rodzajów win, słownictwo winiarskie, najważniejsze regiony produkcji i najpopularniejsze odmiany winorośli na świecie.
Pokaz składa się najczęściej z serwisu win (techniki sommelierske) oraz degustacji wyselekcjonowanych trunków. Zwracamy uwagę na takie detale jak:
- dobór odpowiedniego szkła do różnego rodzaju wina;
- temperatury podawania wina;
- zasady zachowania się przy stole;
Podstawowe warunki pokazu enologicznego:
- Czas trwania: do 2 godzin;
- Koszt prowadzenia 2800 zł + koszt produktów (najczęściej 50 - 100 zł za butelkę 0,75l. na 10 osób x 5 rodzajów win);
- Imprezę prowadzi sommelier (Michał Jancik - mistrz Polski Sommelierów) wraz z asystentem lub inna osoba o równie wysokich kwalifikacjach;
- Wielkość grupy do 50 osób (przy większych grupach potrzebna jest dodatkowa obsługa kelnerska);
- Organizacja miejsca pokazu, nagłośnienia oraz świateł - po stronie organizatora;
- Organizacja detali: kieliszków, wody mineralnej, przekąsek, pieczywa - również po stronie organizatora;
Pokaz barmański (obsługa barmańska) przeprowadzany jest bazując na grupie alkoholi wybranych wspólnie z klientem. W czasie jego trwania prowadzimy degustację alkoholi, cocktaili klasycznych oraz cocktaili własnego pomysłu. W trakcie pokazu goście poznają tajniki produkcji poszczególnych alkoholi a także receptury drinków.
W opcji: likiery i wódka (wliczone są po 2 drinki na osobę), w pozostałych opcjach: degustacja alkoholu i jeden drink na jego bazie. Ochotnicy mogą razem z prowadzącym pokaz barmanem, próbować swoich sił w przygotowywaniu drinków.
Przykładowe tematy poruszane podczas pokazu:
- „rum i tequila - egzotycznie i orzeźwiająco”,
- „cognac lub whisky – klasycznie i ekskluzywnie”,
- „likiery i wódka – kolorowo i smakowicie”.
Proponujemy również efektowne pokazy flair, które mogą być atrakcyjnym punktem kulminacyjnym wieczoru. Podczas pokazu flair, płoną butelki a mgła w magiczny sposób otula bar. W rytm dobrej muzyki, zaprzeczając wszelkim prawom grawitacji, barman wprawia w ruch butelki z alkoholem, shakery oraz kubki. Podrzuca nimi i żongluje, prezentując widowiskowe triki, tworząc jednocześnie w trakcie pokazu kolorowe koktajle, które wręcza bawiącym się gościom.
Podstawowe warunki pokazu barmańskiego:
- Czas: ok 2 godzin;
- Koszt prowadzenia 2800 zł netto + koszt produktów (średnio 40-50 zł za osobę zależnie od wybranej opcji) lub 80 zł i wówczas zapewniamy alkohol do drinków bez ograniczeń wszystkim uczestnikom degustacji, a czas wydłuża się do 4 godz.;
- Imprezę prowadzi dwóch barmanów;
- Każda godzina pokazu ponad ustalony czas: 200 zł / barman wielkość grupy do 100 osób;
- organizacja miejsca pokazu, nagłośnienia, świateł - po stronie organizatora;
- organizacja detali: szkła, lodu do drinków, przekąsek - po stronie organizatora;
Podstawowe warunki pokazu flair:
- Czas: ok 15-20 minut;
- Koszt prowadzenia (przy założeniu organizacji pokazu barmańskiego) 2500 zł. netto; pokaz w wykonaniu tandemu = 3.500 zł netto
- Pokaz prowadzi jeden z najlepszych flair bartenderów w Polsce;
Pozostałe ustalenia:
- Prosimy o rezerwacje terminów z wyprzedzeniem co najmniej 30 dniowym;
- W ofercie podano kwoty netto;
- Prowadzimy pokazy w całym kraju (przy odległości powyżej 100 km od Krakowa doliczamy koszt dojazdu a powyżej 250 km i noclegu);
- Galicyjska Szkoła Smaku nie ponosi kosztów wynajęcia lokalu na czas prowadzenia pokazu;
- Prosimy o przesłanie zaliczki w wysokości 30% wartości kursu do 14 dni przed terminem rozpoczęcia kursu. Pozostała należność regulowana jest przelewem na podane konto do 7 dni od daty wykonania kursu / degustacji;
- W przypadku odwołania kursu z przyczyn leżących po stronie GSS, zaliczka zostaje zwrócona. W przypadku odwołania kursu z przyczyn leżących po stronie zleceniodawcy, zaliczka nie zostaje zwrócona;
- Wystawiamy faktury VAT;
Z poważaniem,
Jacek Kotula.
info : jacek.kotula@szkolasmaku.edu.pl
tel. : 604 22 89 50
słowa kluczowe: pokaz barmański, pokazy barmańskie kraków, pokaz barmański kraków, pokazy flair kraków, pokazy flair, pokaz enologiczny, pokaz enologiczny kraków