Kurs Kucharski
- Kurs Barmański
- Kurs Kucharski
- Kurs Sommelierski
- Kurs Manager Restauracji
- Kurs Kelnerski
- Kurs na Szefa Kuchni
- Warsztat degustacji win
- Kurs baristyczny
- Warsztaty baristyczne II-st latte-art
- Kurs Savoir-vivre
- Warsztaty parzenia herbat
- Kurs cukierniczy - torty
- Kurs cukierniczy - słodkie stoły
- Warsztaty kulinarne - kursy gotowania.
- Kurs Językowy
- Efektywna sprzedaż
- Warsztaty pieczenia chleba
- Warsztaty produkcji Pralin
- Kurs baristyczny III-st : Brewing - alternatywne metody parzenia kawy.
- Warsztaty wypieku pizzy
Opinie kursantówKurs Kucharski
Zapraszamy na kurs kucharski dla początkujących / średniozaawansowany
Oferujemy Państwu profesjonalny, oparty na naszym autorskim programie kurs kucharski dla początkujących / średnio zaawansowanych kucharzy. Kurs idealnie nadaje się dla wszystkich, którzy uwielbiają gotować i czerpią z tego przyjemność. Dedykowany jest także dla osób chcących przenieść siędo restauracji o wyższym standardzie lub np. rozpocząć pracę w placówkach oświatowych, takich jak: żłobki, przedszkola, szkoły.
Co mi daje ukończony kurs kucharski?
Jeżeli nie znasz najnowszych technologii i metod sporządzania posiłków, chciałbyś/chciałabyś nauczyć się przyrządzać potrawy, którymi zachwycisz gości? Jeżeli tak, to nasza oferta jest idealna dla Ciebie!
Kurs kucharski umożliwia uzyskanie i uzupełnienie wiedzy, umiejętności oraz odpowiednich kwalifikacji. Szkolenie odbywa się w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie.
Szczegółowy program kursu kucharskiego:
Czas trwania - 40 godzin dydaktycznych.
Ilość osób w grupie (kursy stacjonarne): 6 - 8 osób.
Ilość osób w grupie (kursy wyjazdowe): 6 - 12 osób.
Program merytoryczny kursu kucharskiego:
• podstawowe zagadnienia BHP
• omówienie zasad bezpieczeństwa w kuchni
• zasady używania sprzętu oraz jego szczególowe zastosowanie
• zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania
• zastosowanie warzyw i owoców do dekoracji potraw
• prawidłowa gospodarka towarowa
• sporządzanie receptur w oparciu o food cost
Potrawy restauracyjne:
• potrawy kuchni restauracyjnej z nowoczesną prezentacją
• Rodzaje fizycznie przygotowywanych potraw podczas kursu:
• Przystawki /sałatki x 5
• Zupy x 3
• Dania główne mięsne x 4
• Dania rybne x 2
• Dania wegetariańskie x 2
• Desery/ciasta x 4
• Przyjęcia okolicznościowe/bankiety/bufety
• zasady komponowania potraw pod status przyjęcia
• Rodzaje przygotowywanych potraw:
• Przekąski i potrawy finger food x 5
• Sałatki x 3
• Dania główne mięsne i rybne w stół na półmiskach x 4
• Dania główne serwowane x 3
• Dania wegetariańskie x 2
• Mini desery x 3
Podczas kursu uczestnicy poznają także tajniki przygotowania potraw kuchni:
• włoskiej
• francuskiej
• japońskiej
• meksykańskiej
Wedle zainteresowań potencjalnych początkujących kucharzy:
• Przystawki / sałatki x 3
• Zupy x 3
• Dania mięsne x 3
• Dania rybne x 3
Kurs kucharski kończy egzamin końcowy i rozdanie certyfikatów.
Czas trwania: cztery kolejne dni w godz. 9.00 - 17.00
Cena = 4.400 zł
Oferta Promocyjna :
Cena = 3.600* zł
* Dotyczy osób indywidualnych przy wpłacie pełnej opłaty na minimum 30 dni przed rozpoczęciem kursu.
NOWOŚĆ :
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAPISANIA SIĘ NA DOWOLNIE WYBRANĄ ILOŚĆ DNI SZKOLENIA
KOSZT POJEDYNCZEGO DNIA = 1100 ZŁ / OSOBA
Najbliższe planowane terminy:
18.11 - 21.11.2024
10.02 - 13.02.2025
Kontakt :
Jacek Kotula - 604 22 89 50
jkgalicyjska@gmail.com
info@szkolasmaku.edu.pl
jacekszkolenia@interia.pl