Kurs cukierniczy - słodkie stoły
- Kurs Barmański
- Kurs Kucharski
- Kurs Sommelierski
- Kurs Manager Restauracji
- Kurs Kelnerski
- Kurs na Szefa Kuchni
- Warsztat degustacji win
- Kurs baristyczny
- Warsztaty baristyczne II-st latte-art
- Kurs Savoir-vivre
- Warsztaty parzenia herbat
- Kurs cukierniczy - torty
- Kurs cukierniczy - słodkie stoły
- Warsztaty kulinarne - kursy gotowania.
- Kurs Językowy
- Efektywna sprzedaż
- Warsztaty pieczenia chleba
- Warsztaty produkcji Pralin
- Kurs baristyczny III-st : Brewing - alternatywne metody parzenia kawy.
- Warsztaty wypieku pizzy
Opinie kursantówKurs cukierniczy - Słodkie Stoły
Zapraszamy na jedyny w swoim rodzaju kurs cukierniczy - słodkie stoły - w Galicyjskiej Szkole Smaku
Kurs cukierniczy z zakresu przygotowywania słodkich stołów na różnorodne przyjęcia. Warsztaty, które odbędą się w Krakowie umożliwiają poznanie tajników pieczenia oraz dekorowania tortów, ciast, deserów i wielu innych przysmaków.
Kurs cukierniczy skierowany jest dla wszystkich osób, które chcą poznać podstawową sztukę cukiernictwa, a także poszerzyć swoje umiejętności. Program naszego kursu cukierniczego dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast oraz wszelakiej maści słodkości. Kurs cukierniczy skierowany jest również dla wszystkich osób zainteresowanych rozwojem umiejętności kulinarnych, a także dla osób chcących zagłębić się w sztuce cukiernictwa.
Po co tak właściwie nam kurs cukierniczy?
Ukończenie kursu cukierniczego daje uprawnienia do pracy jako cukiernik bądź asystent cukiernika. Warsztaty dają także solidne podstawy do dalszego rozwoju, jak również mogą pomóc w określeniu drogi życiowej i dalszej kariery zawodowej.
Poniżej przedstawiamy Państwu 2 rodzaje naszych szkoleń cukierniczych do wyboru
Kurs cukierniczy i jego szczegółowy program:
Słodkie stoły i monoporcje
Kurs jest skierowany jak dla osób początkujących którzy chcą się nauczyć podstaw cukiernictwa i stworzyć bazę wiedzy i receptur dla dalszego kreowania słodkości we własnym zakresie, jak i dla osób na codzień pracujących w zawodzie, którzy chcą poznać trendy i nowości, a także wprowadzić lub rozszerzyć ofertę słodkich stołów przygotowywanych na wesela, chrzciny, komunie, imprezy firmowe i okolicznościowe.
Na tym szkoleniu przygotujemy:
- Ptysie z chrupiącym ciastem na gorze po brzegi wypełnione puszystym nadzieniem
- Makaroniki o 2 różnych smakach
- 2 rodzaje monoporcji , czyli małych ciastek indywidualnych.
- 2 rodzaje mini monoporcji , które idealnie dopełnia słodki stół na każda okazje
- Tartaletki brûlée z malinami
- 2 rodzaje deserów w słoiczkach/ kieliszkach
A także zapoznacie się z technikami robienia:
- Ganache czekoladowych
- Karmelu
- Musów i compote owocowych
- Ubitych ganache do wypełnienia oraz dekorowania wypieków
- Gładkich i lśniących kremów do waszych tortów, ciastek i dekoracji
- Ciasta parzonego
- Ciasta kruchego
- Polewy lustrzanej
- Temperowania czekolady
Ilść osób na zajęciach wyjazdowych: 8 - 12 osób
Fotogalerię ze szkoleń cukierniczych można zobaczyć na naszym profilu na Facebooku.
Czas trwania: dwa dni w godz. 9.00 - 17.00
Cena = 2.200 zł
Oferta Promocyjna !!!
Cena kursu = 1.800* zł
* Dotyczy osób indywidualnych przy wpłacie pełnej opłaty na 30 dni przed datą rozpoczęcia kursu.
Najbliższe planowane terminy:
14.10 - 15.10.2024
25.11 - 26.11.2024
Kontakt :
Jacek Kotula - 604 22 89 50
info@szkolasmaku.edu.pl
jacekszkolenia@interia.pl