Opinie kursantówKurs cukierniczy - Słodkie Stoły

 


 

Zapraszamy na jedyny w swoim rodzaju kurs cukierniczy w Galicyjskiej Szkole Smaku

 

Kurs cukierniczy z zakresu przygotowywania słodkich stołów na różnorodne przyjęcia. Warsztaty, które odbędą się w Krakowie umożliwiają poznanie tajników pieczenia oraz dekorowania tortów, ciast, deserów i wielu innych przysmaków.

 

Kurs cukierniczy skierowany jest dla wszystkich osób, które chcą poznać podstawową sztukę cukiernictwa, a także poszerzyć swoje umiejętności. Program naszego kursu cukierniczego dedykowany jest dla wszystkich fanów czekolady, babeczek, ciast oraz wszelakiej maści słodkości. Kurs cukierniczy skierowany jest również dla wszystkich osób zainteresowanych rozwojem umiejętności kulinarnych, a także dla osób chcących zagłębić się w sztuce cukiernictwa.

 

Po co tak właściwie nam kurs cukierniczy?
Ukończenie kursu cukierniczego daje uprawnienia do pracy jako cukiernik bądź asystent cukiernika. Warsztaty dają także solidne podstawy do dalszego rozwoju, jak również mogą pomóc w określeniu drogi życiowej i dalszej kariery zawodowej.

 

Poniżej przedstawiamy Państwu 2 rodzaje naszych szkoleń cukierniczych do wyboru

 

Kurs cukierniczy i jego szczegółowy program:

 

Słodkie stoły i monoporcje

 

Kurs jest skierowany jak dla osób początkujących którzy chcą się nauczyć podstaw cukiernictwa i stworzyć bazę wiedzy i receptur dla dalszego kreowania słodkości we własnym zakresie, jak i dla osób na codzień pracujących w zawodzie, którzy chcą poznać trendy i nowości, a także wprowadzić lub rozszerzyć ofertę słodkich stołów przygotowywanych na wesela, chrzciny, komunie, imprezy firmowe i okolicznościowe.

 

Na tym szkoleniu przygotujemy:

  • Ptysie z chrupiącym ciastem na gorze po brzegi wypełnione puszystym nadzieniem
  • Makaroniki o 2 różnych smakach
  • 2 rodzaje monoporcji , czyli małych ciastek indywidualnych.
  • 2 rodzaje mini monoporcji , które idealnie dopełnia słodki stół na każda okazje
  • Tartaletki brûlée z malinami 
  • 2 rodzaje deserów w słoiczkach/ kieliszkach

 

A także zapoznacie się z technikami robienia:

  • Ganache czekoladowych 
  • Karmelu 
  • Musów i compote owocowych
  • Ubitych ganache do wypełnienia oraz dekorowania wypieków 
  • Gładkich i lśniących kremów do waszych tortów, ciastek i dekoracji
  • Ciasta parzonego
  • Ciasta kruchego
  • Polewy lustrzanej
  • Temperowania czekolady
Ilość osób na zajęciach stacjonarnych: 4 - 8 osób
Ilść osób na zajęciach wyjazdowych: 8 - 12 osób
 
Fotogalerię ze szkoleń cukierniczych można zobaczyć na naszym profilu na Facebooku.

 

Czas trwania: dwa dni w godz. 9.00 - 17.00

 

Cena = 2.200 zł

 

Oferta Promocyjna !!!

 

Cena kursu = 1.800* zł

 

* Dotyczy osób indywidualnych przy wpłacie pełnej opłaty na 30 dni przed datą rozpoczęcia kursu.

 

Najbliższe planowane terminy:

13.05 - 14.05.2024 r

15.06 - 16.06.2024

24.08 - 25.08.2024


Kontakt :

Jacek Kotula - 604 22 89 50

info@szkolasmaku.edu.pl
jacekszkolenia@interia.pl

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem